Hudba / 28. november 2019

Triky, ktoré predĺžia životnosť batérie vášho mobilu a zrýchlia jeho výkon

Doba použiteľnosti vášho mobilu sa od prvého dňa jeho spustenia do prevádzky začína skracovať. Každý mobil vám skôr alebo neskôr prestane plniť svoje funkcie na 100 %. Či už máte smartfón Samsung, iPhone alebo Xiaomi. Aplikácie sa otvárajú pomalšie, vyskytujú sa problémy so zobrazením rozhrania a prepínaním medzi jednotlivými programami.

Avšak, aby zariadenie opäť pracovalo rovnako dobre ako nové, nie je potrebné ho ihneď prenášať do servisného strediska. Vo väčšine prípadov sa tento problém dá vyriešiť nezávisle. Ponúkame vám niekoľko jednoduchých spôsobov, ako vylepšiť váš mobil bez veľkých zásahov do jeho systému.

Prečo je váš mobil pomalý?

Najprv musíte zistiť, čo presne spôsobuje ono spomínané „mrznutie“ systému. Bez ohľadu na operačný systém sa smartfón najčastejšie spomaľuje v dôsledku:

  • Veľkého množstva nainštalovaných programov, hier alebo iných aplikácií;
  • Preplnenia pamäťovej karty - hudbou, filmami a fotografiami;
  • Spustených aplikácií na pozadí. Aj keď programy nefungujú aktívne, stále spotrebúvajú energiu a pamäť, čím znižujú rýchlosť zariadenia.

Okrem toho sa môže výkon smartfónu znížiť v dôsledku nízkej rýchlosti internetového pripojenia alebo prehriatia procesora.

Telefón môžete vylepšiť rôznymi spôsobmi v závislosti od nainštalovaného operačného systému. Niekedy však môže veľmi dobre pomôcť aj nový iPhone kábel. Ten starý môže byť poškodený a nabíjanie nebezpečné a pomalé.

Odstráňte tiež nepotrebné aplikácie a súbory a vyčistite pamäť. Občas je jednoduchým riešením aj rýchly reštart alebo vypnutie a zapnutie mobilu. 

Iné spôsoby zlepšenia výkonu

Funkčnosť zariadenia (nielen mobilu) môže ovplyvniť aj to, ako sa oň staráte a s ním pri práci zaobchádzate. Veľmi dobre sa dá poistiť jeho stav aj výberom vhodného iPad obalu. Udržuje v optimálnom stave celý jeho povrch, chráni displej aj batériu. 

Univerzálnym spôsobom, ako zlepšiť prevádzku zariadenia a zvýšiť jeho výkon, je aj pravidelná aktualizácia operačného systému na najnovšiu verziu. Túto funkciu nájdete na smartfónoch v ponuke Nastavenia a Informácie o zariadení.

Ale pozor. Vhodné postupy zlepšenia výkonu si vyberajte v závislosti od nainštalovaného operačného systému a konkrétnej príčiny zmrazenia. Ak pravidelne vykonávate tieto jednoduché akcie, môžete nielen rýchlo zvýšiť produktivitu svojho zariadenia, ale sa tiež v budúcnosti vyhnúť vážnym chybám pri jeho používaní.

(deed/PR)

Čítaj slovenské správy pohodlne aj v mobile. Stiahni si aplikáciu Slovak news reader