Zaujímavosti / 02. júl 2014

V jednoduchosti je krása: Takto sa dokážu zabaviť deti naprieč celým svetom.

Hra je prirodzenou súčasťou života detí a je úplne jedno, či si na africkej buši namiesto lopty kopú plastovú fľašu, alebo sa naháňajú po rozprávkovom Disneylande.

 Deti si vždy nájdu spôsob, ako sa zabaviť. Nezáleží na kultúre, zázemí či ekonomickej situácii. Dôležitejšie než drahé hračky a technologické novinky sú ich nápadité predstavy a detská hravosť. Práve tieto čarovné momenty zachytáva mimoriadne talentovaný fotograf, ktorý nás prenáša do sveta, kde je možné absolútne všetko. Jeho nádherné fotky ukazujú, že detstvo môže byť krásne bez ohľadu na to, kde deti vyrastajú a s čím sa hrajú. Či už je to obyčajná škatuľa, kúsok dreva alebo hračky vytvorené z kúskov handier.

V dnešnom modernom svete sa mnoho ľudí obáva nástupu technológie. Deti strácajú kontakt s prírodou a namiesto toho  sa venujú hre na tabletoch a mobilných telefónoch. Prichádzajú o krásne momenty a nerozvíjajú svoju prirodzenú kreativitu, aj keď existuje mnoho argumentov, že aplikácie a programy slúžia na ich intelektuálny rozvoj. Nie je však nad skákanie po kalužiach, ktoré zanechal dážď, naháňanie semienka púpavy po otvorenej lúke či hru v kope blata. Deti na týchto fotkách si vytvorili svoju vlastnú zábavu a nemusíme ani zdôrazňovať, že k šťastiu im viac netreba.

Indonézia       
Rusko      
Burkina Faso
Myanmar  
Tadžikistán
India         
Vietnam    
Ghana      
Estónsko  
Thajsko    
Južná Afrika
Peru         
Etiópia      
Taliansko  
Izrael        
USA         
Indonézia  
Uganda     
Rumunsko
Rusko      

Monika Budayová/boredpanda.com 

Čítaj slovenské správy pohodlne aj v mobile. Stiahni si aplikáciu Slovak news reader