Zaujímavosti / Kuriozity / 27. marec 2014

Všetci univerzitní študenti v Severnej Kórei musia mať účes ako vodca Kim Čong-un. Realita alebo klebeta?

Mnohí Kórejčania však strihom à la Kim zrejme nadšení nie sú.

Severná Kórea nesklamala. Opäť prišla s nariadením, ktoré je postavené úplne na hlavu. A to doslova, konkrétne na tú vodcovu hlavu. Kim Čong-un je povestný svojím učesom na štýl "indie". A teraz požaduje, aby sa takto ostrihali všetci univerzitní študenti v krajine. U Kórejčanov však tento strih nie je veľmi populárny, pretože im údajne môže pripomínať účesy čínskych pašerákov. Tvrdí to bývalý obyvateľ Kórey, momentálne žijúci v Číne. 

Pchjongjang prišiel s týmto zákonom už pred dvoma týždňami, postupne sa s tým však oboznamuje celá krajina.

Donedávna mali obyvatelia KĽDR povolených niekoľko variantov účesov. Odteraz budú kaderníčky po celej krajine strihať študentov podľa jedinej šablóny. Žien sa tento zákon nedotkol. Ony si môžu naďalej tvarovať vlasy do 18-tich možných podôb.

Včera portál Time.com napísal, že ostrihať sa ako Kim Čong-un musia všetci muži v krajine, dnes však uverejnil opravu: strih "à la Kim" sa týka len univerzitných študentov.

Najnovšia aktualizácia portálu Time.com hovorí, že podľa Associated Press novinka o strihaní v Severnej Kórei môže byť klebeta. Pozorovatelia v krajine zatiaľ totiž nezaznamenali žiadne masové strihanie študentov.

Čo si myslíte vy? Je Kim Čong-un schopný vydať takéto nariadenie?

 

Donedávna platné varianty mužských účesov

newsfeed.time.com

 

Oficiálne strihy pre kórejské ženy

newsfeed.time.com

welt.de

Dušana Lukáčová/time.com

Čítaj slovenské správy pohodlne aj v mobile. Stiahni si aplikáciu Slovak news reader