Kuriozity / 20. júl 2016

Plus-size modelka sa postavila proti konvenciám a zvejernila tieto sexi fotky

Sexi krivky, veľké oči, krásne vlasy... aký je dnešný ideál ženskej krásy? Nuž, hovorí sa, že ženy sa zvyknú iba preto krášliť, lebo muži majú viac vyvinutejšie oči ako rozum.

Svet zrkadiel a reflektorov. Móla slávy a úspechov. Pre tie by sme nejedna podstúpila rôzne vylepšenia či  „tuningy“. Nie len v našej spoločnosti, ale všade vo svete stále pretrváva tzv. mýtus krásy. Dokonalosť snúbiaca sa so štíhlou líniou, veľkým poprsím a outfitom najnovšej kolekcie, že aj sám pán Gucci oči pučí. 

Tabuľkové veľkosti však stále zažívajú udávanie trendov módnym priemyslom, čím sa šíria odlišné pohľady na ženskú krásu. Idealizácia štíhlosti neustále expanduje a nezmyselné veľkostné mantinely na jednej strane negatívne ovplyvňujú psychické vnímanie módy mladých žien a na druhej strane poburujú modelky údajne spadajúce do kategórie „plus size“. V USA ste totiž „plus size“ ak nosíte veľkost väčšiu ako č.4. Vravíte si bizarné? Áno, asi určite. Austrálska modelka Stefania Ferrario sa svojsky rozhodla zabojovať voči tejto nezmyselnej „menovke“ a odprezentovala na sociálnej sieti radu svojich „protestných“ fotografií. Tie rozhodne nie sú na hranici nerealistickej vychudnutosti. Veď uznajte sami, lepšie sa posteľ krstí, keď máte kus božského tela v hrsti.

Text: Ketrin / Foto: Boredpanda, Facebook

Čítaj slovenské správy pohodlne aj v mobile. Stiahni si aplikáciu Slovak news reader