Zaujímavosti / Umenie / 18. júl 2014

Prepracovaná a moderná rezidencia pod Tatrami vás ohúri

V obci, ktorá sa prezentuje najkrajším výhľadom na Vysoké Tatry sa nachádza aj skvost, ktorý s okolitým prostredím a prírodou priamo nesúvisí. Len ho dopĺňa. Architektonicky.

V spolupráci s fotografom Milanom Dzadíkom vám prinášame zábery modernej vily v Novej Lesnej.

Rezidencia sa nachádza priamo pod Tatrami, kde výhľad z terasy, okien, záhrady vyráža dych. Posúďte sami z nasledujúcich fotografií.


Konštrukčne sa jedná o celokovový skelet obklopený sklom. Masívnu strechu podopierajú  štyri samostatne stojace oporné piliere. Objekt je jednou polovicou vsadený do zeme, čím bol využitý pôvodne svahovitý terén.

Rezidencia sa nachádza v TOP 100 designových kreácí na Slovensku.

Fotografiami interiéru vás bohužiaľ potešiť nemôžeme, no môžeme vám ho aspoň popísať.

Dominujú mu luxusné materiály ako sklo a mramor. Na podlahy a obloženie stien bolo využité orechové a teakové drevo. Prechodu medzi podlažiami dominuje schodisko z dvoch kusov tvarovanej ocele.

Podlahy na druhom podlaží sú presklené, miestami doplnené mramorovými kameňmi.

Rovnako ako prírodné prvky,  dom nepostráda ani moderné techológie. Je nimi ovládané všetko od kúrenia, klimatizácie, žalúzií až po kvalitné audio.

Rezidencia pod Tatrami patrí nepochybne medzi najväčšie architektonické skvosty na Slovensku, no to čo ohúri najviac, je jej výnimočná lokalita a výhľad, ktorý majiteľovi ticho závidíme.

Viac o Milanovi Dzadikovi sa dočítate TU. Portfólio nájdete na automotivephoto.eu

Autor: deed