Pili ste už jablkový čaj? Prekvapí vás výrazná a sladká chuť domáceho nápoja.
Na prípravu jablkového čaju odporúčame odrodu Belmac. Môžete však použiť akúkoľvek bežne dostupnú odrodu.
Na prípravu budete potrebovať:
- 1 liter vody,
- jablkové šupky z Jablka
- med
- citrónovú šťavu
Počuli ste už o odrode jablka ktorú, odporúčame? Ak nie, prečítajte si o nej v tomto článku:
Viac o odrode jablko belmac
Postup prípravy:
- Určite nezabudni odkladať jablkové šupy (napríklad ak ste piekli koláč) – zídu sa vám pri príprave tohto domáceho čaju. Na 4 šálky čaju budeme potrebovať šupky z 3 až 4 jabĺk.
- Tieto šupky povaríme približne 10 až 15 minút v litri vody. Tento vývar potom pre lepšiu chuť necháme postáť asi 15 až 20 minút a to kvôli tomu, aby sa šupky čo najlepšie vylúhovali. Následne vývar scedíme a a môžeme ho podávať.
- Pre dokonalú chuť je vhodné čaj dochutiť medom alebo citrónovou šťavou – záleží len od vašej chuti. Čaj je taktiež vhodné pripravovať aj v horúce leto, kedy ho môžeme podávať vychladený s kúskami ľadu.
Na prípravu čaju sa môžu, samozrejme, použiť rôzne druhy jabĺk. My však výrazne odporúčame Jablko Belmac práve kvôli jeho úžasnej sladkej chuti a lahodnej dužine. Tie dodajú vášmu čaju úplne nový chuťový rozmer a vám prinesú nový chuťový zážitok.
Súvisiace články:
Jedovaté potraviny, ktoré bežne konzumujeme
Nebojte sa ich: Jedno vajce denne dáva zbohom mŕtvici